ایمپلنت دندان

شاید از دست دادن دندان برای بسیاری یک کابوس بزرگ باشد، اما خوشبختانه با پیشرفت علم روش های زیادی برای جایگزینی دندان های از دست رفته وجود دارد. امروزه، یکی از درمان های رایج برای جایگزین کردن جای خالی دندان ها، ایمپلنت می باشد. ایمپلنت به چند روش انجام می شود که همگی شامل استفاده از یک نوع پیچ مخصوص به جای ریشه دندان می باشند. دندانپزشکی اسمایل استایل دنتیستری، یکی از مراکز ایمپلنت دندان در تهران می باشد که از جدیدترین متدها برای خدمات دندانپزشکی خود استفاده می کند.

مزایای ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان چیست؟

Implant یک روش برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته می باشد که نوعی پروتز دندان محسوب می شود. طی این عمل جراحی، ایمپلنت که نوعی پیچ بلند تیتانیومی است، داخل استخوان فک گذاشته می شود تا جوش بخورد. این پیچ در واقع نقش ریشه دندان را ایفا می کند و پس از چند ماه که به استخوان فک جوش خورد، آماده است تا روکش را نگه دارد.

یکی از مزایای ایمپلنت این است که نیازی به تکیه دندان های اطراف ندارد، چرا که خود ایمپلنت محکم است و داخل استخوان فک ثابت می ماند. همچنین ایمپلنت هیچ واکنش تهاجمی ایجاد نمی کند. از آنجایی که بدن با تیتانیوم و زیرکونیا سازگاری دارد، از این دو ماده برای ساخت ایمپلنت استفاده می شود.

انواع ایمپلنت دندان

ایمپلنت را می توان بر اساس مراحل عمل، جایگاه آن نسبت به استخوان فک، طول و قطر، کشور سازنده و … به چند دسته تقسیم کرد. اما دسته بندی رایج تر، دو نوع کلی تک مرحله ای و دو مرحله ای است. بسته به نیاز بیمار و انتخاب دندانپزشک، هر کدام از این روش های طی درمان مورد استفاده قرار می گیرد.

  • ایمپلنت تک مرحله ای:

در این روش، عمل جراحی یک بار صورت می گیرد و دندانپزشک یک پیچ مخصوص بلند تیتانیومی را داخل فک گذاشته و لثه را بخیه می زند. این پیچ که به عنوان ریشه دندان عمل می کند، پس از چند ماه به استخوان فک جوش می خورد تا روکش روی آن قرار گیرد. در این متد، نیازی به عمل جراحی مجدد و بخیه خوردن لثه نیست. یکی از Impalnt های تک مرحله، subperiosteal است.

  • ایمپلنت دو مرحله ای:

بسته به شرایط بیمار و تشخیص دندانپزشک، ممکن است دو بار عمل جراحی ایمپلنت صورت گیرد. در مرحله اول این روش، پیچ تیتانیومی داخل فک قرار می گیرد تا با گذشت چند ماه جوش بخورد. فاز بعدی عمل، شامل یک جراحی روی لثه است تا کناره های آن ترمیم شده و روکش را بتوان روی آن قرار داد. معمولا در جراحی های دو مرحله ای، از ایمپلنت‌های Endosteal استفاده می گردد.

عکس چهره با دندان مصنوعی

انواع روش ایمپلنت دندان

معاینه اولیه و مشاوره با متخصص ایمپلنت یکی از مهم‌ترین مراحل اولیه ایمپلنت دندان و روش های دیگر زیبایی دندان است که بسیار مهم و ضروری است. در طول این جلسه، وضعیت دندان‌ها پس از عکس‌برداری از دهان و دندان‌ها با اشعه ایکس بررسی می‌شود و وضعیت فک داوطلب از نظر نیاز یا عدم انجام پیوند استخوان بررسی می‌شود. سپس در ادامه، دندانپزشک همه موارد را در نظر می‌گیرد و برنامه درمانی متناسب با شرایط بیمار را تدوین می‌کند.

 مراحل روش انجام ایمپلنت دندان در تهران به شرح زیر است:

1. پیوند استخوان فک

پیوند استخوان فک یکی از مهم‌ترین مراحل کاشت دندان برای بسیاری از بیماران است. اعتقاد بر این است که این روش استحکام استخوان فک را برای اتصال به پایه فلزی ایمپلنت افزایش می‌دهد و تأثیر زیادی در افزایش سطح رضایت متقاضی خواهد داشت. معمولاً طول دوره درمان در فرایند پیوند استخوان از 4 تا 12 ماه متغیر است و به‌سرعت بهبودی استخوان‌های فک بستگی دارد.

2. قراردادن ایمپلنت

 کاشت ایمپلنت دندان به معنای قراردادن پایه فلزی ایمپلنت‌های دندانی در لثه است که یکی از مهم‌ترین مراحل کاشت دندان برای متقاضیان است. این سطح از ایمپلنت‌های دندانی به دو صورت تک‌مرحله‌ای و دومرحله‌ای انجام می‌شود. در این مرحله برای کاهش تماس دندان با این پایه، از کلاهک فلزی گرد استفاده شود. این مرحله از کاشت به بهبودی لثه بیمار بستگی دارد و بین یک تا شش ماه طول خواهد کشید.

3- قراردادن اباتمنت ایمپلنت

قراردادن اباتمنت یکی از تجهیزات مهم پس از قراردادن پایه ایمپلنت در لثه بیمار است. این ابزار باتکیه‌بر تاج دندان موقت، روی سطح پایه فلزی ایمپلنت قرار می‌گیرد و تاج دندان موقت را می‌پوشاند.

4- قراردادن تاج دندان دائمی

 در این مرحله از پروسه ایمپلنت دندان، زمان قراردادن یک تاج دائمی روی پایه ایمپلنت است. معمولاً روکش‌های دندانی مورداستفاده در این مرحله به دو صورت انتخاب می‌شوند که باتوجه‌به شرایط آناتومیکی دندان‌های بیمار و انتخاب بیمار، قابل‌‌جابه‌جایی و ثابت هستند و بر سطح پایه فلزی ایمپلنت قرار می‌گیرند.

 یکی از تأثیرگذارترین پارامترها طی این پروسه، رعایت نکات و پارامترهای بهداشتی اولیه و ثانویه است. تیم دندانپزشکی اسمایل استایل، متشکل از بهترین دندانپزشکان زیبایی در تهران برای ایمپلنت می‎‌باشد.

نوبت خود را برای معاینه و درمان در مجهزترین دندانپزشکی تهران رزرو کنید!

در حال بارگذاری ...

مزایای ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان بسیار مقاوم و پر‌کاربرد است و امروزه در سراسر جهان مورداستفاده قرار می‌گیرد که نشان‌دهنده قابل‌اعتماد بودن این روش برای جایگزینی دندان‌های ازدست‌رفته است. ایمپلنت‌ها از نظر زیبایی‌شناسی نیز گزینه‌ای مؤثر و بسیار برتر از پل‌های ثابت یا پروتزهای متحرک هستند.
مزایای ایمپلنت دندان به شرح زیر است:

  1. افزایش زیبایی دندان

 باتوجه‌به اینکه دندان‌های شکسته می‌توانند ظاهری بسیار نامناسب داشته باشند، استفاده از دندان‌مصنوعی یا ایمپلنت می‌تواند زیبایی ازدست‌رفته دندان را جبران کرده و اعتمادبه‌نفس شما را بازگرداند.

  1. طول عمر و دوام بالا

 یکی از مزایای ایمپلنت‌های دندانی که آن را به یک روش محبوب در بین بیماران و پزشکان تبدیل می‌کند، طول عمر مصرفی بالای آن است. به عبارتی، در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان ایمپلنت دندانی بدون عارضه می‌تواند تا سالیان سال مورداستفاده قرار بگیرد.

عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

عوارض ایمپلنت دندان می‌تواند کوتاه‌مدت یا بلندمدت باشد و برخی از این عوارض به دلیل مراجعه به افراد غیرمتخصص رخ می‌دهد؛ بنابراین انتخاب متخصص ایمپلنت دندان می‌تواند تا حدودی از میزان عارضه این روش درمانی و زیبایی دندان کم کند. علاوه‌برآن، رعایت بهداشت دهان و دندان یکی دیگر از عواملی است که می‌تواند عوارض ایمپلنت را در سریع‌ترین زمان ممکن برطرف کند.

خطرات و عوارض ایمپلنت دندان به شرح زیر است:

  • ایجاد عفونت در محل کاشت ایمپلنت
  • آسیب به ساختارهای اطراف ایمپلنت (مانند دندان‌ها یا رگ‌های خونی).
  • اگر ایمپلنت به‌درستی در استخوان فک ادغام نشود، ممکن است شل شود.
  • احتمال آسیب به رشته‌های عصبی وجود دارد.
  • احتمال شکستگی بدنه ایمپلنت که بسیار نادر است؛ اما امکان‌پذیر است؛ زیرا بدنه ایمپلنت در اثر فشار زیاد ممکن است بشکند.
  • آسیب احتمالی به دندان‌های دیگر
  • آسیب عصبی که می‌تواند باعث درد، بی‌حسی و گزگز در دندان‌ها، لب‌ها و فک شود.
  • هنگامی که ایمپلنت‌های دندان‌های فک بالا توسط یکی از حفره‌های سینوس شما خارج شوند، عوارض سینوسی شروع می‌شوند.

مرحله قالب‌گیری ایمپلنت

ایمپلنت‌های دندانی روشی عالی برای جایگزینی دندان‌های ازدست‌رفته هستند. این روش مراحل مختلفی دارد و هر مرحله باید بادقت زیادی انجام شود. یکی از مهم‌ترین مراحل کاشت ایمپلنت دندان، مرحله قالب‌گیری ایمپلنت است. برای ساخت ایمپلنت و تطبیق آن با دندان و لثه باید قالب‌گیری انجام شود.

 دندان‌های طبیعی شما بخشی به نام رباط پریودنتال (PDL) دارند، این رباط از الیاف ساخته شده و دندان‌ها را به فک متصل می‌کند. زمانی که ایمپلنت‌های دندانی در کنار هم قرار می‌گیرند و سپس از یکدیگر جدا می‌شوند. نبود رباط پریودنتال باعث ایجاد تفاوت بین ایمپلنت و دندان‌های طبیعی می‌شود. اگر دندانپزشک در حین قالب‌گیری به این مرحله توجه نکند، ناهماهنگی‌هایی ایجاد می‌شود و استخوان کرستال به دلیل فشرده‌شدن فک از بین می‌رود. عمل قالب‌گیری در‌واقع برای اطمینان از تناسب بین پروتز نهایی و جلوگیری از عوارض بعدی، انجام می‌گیرد.

 قالب‌گیری ایمپلنت دندان را می‌توان به دو روش تری باز یا مستقیم و تری بسته یا غیرمستقیم انجام داد. دندانپزشک باتوجه‌به نوع اباتمنت و محل آن یک نوع قالب را انتخاب می‌کند.

  • قالب‌ گیری تری باز (Fixture level–Open tray)

قالب‌گیری سینی باز در سطح فیکسچر بسیار دقیق است و روش ایده‌آلی برای انتخاب براکت‌های زاویه است و اکثر متخصصان از این روش استفاده می‌کنند. در این روش از پیک آپ استفاده می‌شود و حرکت اجزا در هنگام بیرون ریختن قالب کاهش می‌یابد.

  • قالب گیری تری بسته (Fixture level–Close tray)

در صورت عدم امکان انتخاب تکیه‌گاه، از قالب‌گیری بر روی فیکسچرهای تراز و به‌صورت سینی دربسته (Fixture level-Close tray) استفاده می‌شود.

جدیدترین روش‌های ایمپلنت دندان در دندانپزشکی اسمایل استایل

کاشت دندان ایمپلنت یک روشی بسیار ایمن برای بازگرداندن لبخند بی‌نقص شما است که بدون نیاز به دندان‌مصنوعی یا روش‌های سنتی مانند بریج دندان انجام می‌شود. به عبارتی، ایمپلنت‌های دندانی یک جایگزین عالی برای درمان دندان‌های شکسته هستند. در ادامه قصد داریم به بررسی بیشتر جدیدترین روش‌های انجام آن توسط بهترین متخصصین ایمپلنت دندان در تهران بپردازیم.

  • ایمپلنت­های دیجیتال دندان

عمل جراحی ایمپلنت دیجیتال روشی است که در آن جهت بررسی وضعیت و موقعیت استخوان‌های فک و همچنین موقعیت اعصاب شما از تکنولوژی کامپیوتری سه‌بعدی استفاده می‌شود. این فناوری جدید به پزشکان اجازه می‌دهد تا برش‌های کوچک‌تری برای برنامه‌ریزی جراحی ایمپلنت دندان ایجاد کنند.

این روش به کاهش درد شما کمک می‌کند و روند بهبودی را تسریع می‌بخشد. در واقع با ایمپلنت‌های دندانی دیجیتال، برش‌ها به حدی کاهش می‌یابد که برای درمان نیازی به استفاده از بخیه نیست. با مشاهده عکس ایمپلنت دندان قبل و بعد دیجیتال به‌راحتی می‌توانید متوجه تغییرات محسوس و ظریف‌کاری این روش کاشت دندان شوید. دکتر محمدرضا ابوالبشری با معاینه و مشاوره، می‌توانند بهترین تکنیک ایمپلنت برای شما را انتخاب کرده و با کمترین درد آن را برای شما انجام دهند.

  • کاشت دندان بدون انجام ایمپلنت دندان

همان‌طور که می‌دانید، کاشت دندان همواره به‌عنوان یک روش کاملاً مؤثر برای پر کردن فضای خالی بین دندان‌ها به شمار می‌رود. این روش درمانی معمولاً توسط اتصال پیچ‌های فلزی در داخل لثه به‌عنوان ریشه دندان‌مصنوعی انجام می‌شود.

به دلیل مشابه بودن آن به دندان‌های طبیعی از نظر ظاهر و عملکرد، بیماران زیادی تمایل به انجام آن دارند. کاشت دندان بدون ایمپلنت روشی جدید است که خیلی از افراد از آن بی‌خبرند؛ این روش با تکنیک‌های پیشرفته پزشکی انجام می‌شود.

  • ایمپلنت اورژانسی

کاشت فوری دندان روش دیگری از خدمات درمانی و زیبایی دندان‌ها است که به‌عنوان آخرین فناوری ایمپلنت دندان در تهران شناخته می‌شود. کاشت فوری زمان زیادی را که باید در روش‌های کاشت مرسوم صرف شود، حذف می‌کند.

توجه

کاشت سریع هیچ تفاوتی با روش معمولی ندارد، تنها تفاوت این است که در کاشت فوری تمام مراحل کاشت در یک جلسه انجام می‌شود به همین دلیل به آن کاشت یک‌روزه نیز می‌گویند. جهت انجام ایمپلنت دندان، همین حالا از طریق سایت اسمایل استایل نوبت رزرو کنید.

آیا ایمپلنت درد دارد؟

ایمپلنت دندان جلو نیز همانند بسیاری از روش‌های درمانی و زیبایی دندان با اندکی درد همراه است، اما دقت داشته باشید که درد ناشی از کاشت دندان و ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد و از فردی به فرد دیگر قطعاً متفاوت خواهد بود.

  • در طول کاشت دندان به دلیل استفاده از مواد بیهوشی، درد خفیفی وجود دارد که پس از کاشت و بیهوشی از بین می‌رود. بعد از ایمپلنت و از‌بین‌رفتن اثر بیهوشی فرد متوجه درد می­شود.
  • ترس از کاشت دندان و ایمپلنت کاملاً طبیعی است؛ اما خوشبختانه امروزه تکنولوژی و علم به کمک انسان­ها آمده و به افراد کمک کرده است تا درد پس از کاشت را با مسکن کاهش دهند.
  • قبل از اینکه فرایند درمان کاشت دندان ایمپلنت شروع شود، پزشک متخصص، مواد بی‌حسی را به محل ایمپلنت تزریق می‌کند که فرد متقاضی در حین عمل دچار درد یا ناراحتی نشود.
  • امروزه روش‌های ایمپلنت با تکنولوژی پیشرفته انجام می‌شود که در مقایسه با تکنولوژی‌های قدیمی آسیب کمتری به بافت لثه وارد می‌کند و به کاهش درد دندان نیز، کمک می‌کند.
  • با‌این‌حال، بیماران با ازبین‌رفتن اثر مسکن، درد کمتری را تجربه می‌کنند.
  • میزان درد به شرایط بیمار، میزان تحمل درد او و همچنین روشی که برای انجام جراحی به کار می‌رود، بستگی دارد.
متخصص لمینت دندان در تهران

متخصص ایمپلنت دندان در تهران

سوالات متداول

عمل ایمپلنت دندان با تزریق بی حسی موضعی انجام می شود، اما بیمار با کم شدن اثر بی حسی ممکن است درد را طی جراحی احساس کند. با این حال آستانه درد بیمار هم نقش زیادی در دردناک بودن یا نبودن ایمپلنت دارد.

بسته به عوامل مختلف، عمل جراحی ایمپلنت می تواند از 30 دقیقه تا 120 دقیقه طول بکشد. اگر ایمپلنت دو مرحله ای باشد، باید بیمار دو بار جراحی شود که زمان آن را افزایش می دهد.

ایمپلنت یک پیچ بلند تیتانیومی است که طی جراحی داخل استخوان فک گذاشته می شود و نقش ریشه دندان را ایفا می کند. روکش که بعد از چند ماه به آن اضافه می شود، کار تاج دندان را برای بیمار انجام می دهد.

نظر خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

نام
ایمیل
متن نظر
×